Προσωπικά είμαι μεγάλος λάτρης της σοκολάτας. Ιερέας θα έλεγα. Κάτι σαν τον Μαμαλάκη των γλυκών! Περίπου. Μπορείς λοιπόν να φανταστείς την πίκρα μου όταν στην όμορφη Θεσσαλονίκη έδωσα αγώνα για να πιω μια απλή σοκολάτα!
Γιατί; Γι' αυτό!
Διότι όπου και να ζήταγα ένα σοκολατούχο γάλα ακολουθούσε ο εξής διάλογος:
- Ένα σοκολατούχο γάλα παρακαλώ.
- Δεν έχουμε.
- Κι αυτό πίσω σου τι είναι;
- Αυτό είναι κακάο!
Ε;!
(Δεν είμαι εγώ αυτός)
Ας δούμε λοιπόν τι είναι τι.

Επομένως αν θεωρείς ότι όποτε ζητάω ένα σοκολατούχο γάλα θα πρέπει να το ζητάω κάνοντας αναφορά στις πρώτες ύλες από τις οποίες φτιάχνεται κι εσύ κάθε φορά που θες γάλα να ζητάς μια αγελάδα!
Από 'κει και πέρα, η σκόνη του κακάο, πικρή και ιδανική για ροφήματα λαμβάνει και την παρακάτω μορφή:
Αφού λοιπόν καταλαβαίνεις ότι δεν θέλω τίποτα από τα παραπάνω μην με ταλαιπωρείς και δώσε μου να πιω το milko μου!
Και μιας και το ανέφερα, milko είναι αυτό και μόνο αυτό:
για έναν απλό λόγο. Το γράφει επάνω!
Είναι αλήθεια ότι ως πρώτη ύλη και το milko χρησιμοποιεί το κακάο, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στα συστατικά του. Αρκεί όμως να διαβάσει κανείς την ταμπελίτσα από πίσω για να διαπιστώσει ότι περιέχει 1,4% κακάο(!) την ίδια ώρα που περιέχει 90% άπαχο γάλα. Τουλάχιστον αν θες να είσαι εντάξει πείραξε με και ρώτα με αν θέλω άπαχο γάλα. Αλλά κακάο...
Εν κατακλείδι
- Κακάο + Γάλα = Ρόφημα Κακάο
- Κακάο + Επεξεργασία = Σοκολάτα
- Σοκολάτα + Γάλα = Σοκολατούχο Γάλα